Türk Halk Müziği Yetenek Yarışması

Yarışmanın Amacı: Doğu Anadolu Bölgesine ait eserleri DAKAF’24 kapsamında yer alan üniversite öğrencilerine tanıtmaktır. Yapılacak yarışma ile katılımcıların yeteneklerini ortaya koyacakları ortam oluşturulacaktır. Yarışmaya bireysel olarak katılım sağlanacaktır.

Başvuru ve Yarışma Kuralları

• Türk Halk Müziği Yetenek Yarışmasına, DAKAF’24 kapsamında yer alan paydaş üniversitelerde öğrenim gören ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri katılabilir.
  • Başvurular 29.12.2023 tarihi saat 23:59’a kadar yapılmalıdır.
  • DAKAF’24 Müzik Yetenek Yarışmasına katılmak için DAKAF’24 etkinlik sayfasından ilgili yarışmaya başvuru yapmak zorunludur.
  • Yarışmaya başvuru yapmak ücretsizdir.
  • Seslendirilecek türkünün yöre özelliklerine uygun olarak seslendirilmesi gerekmektedir.
  • Seslendirilecek türkü maksimum 3.5 dakika olmalıdır.
  • Başvurular arasından ön elemeden geçen ilk 10 yarışmacı final yarışmasına katılacaktır.
  • Final yarışması 3 Ocak 2024 tarihinde saat 15:30’da fuar alanında yapılacaktır.
  • Yarışma kapsamında verilecek ödüller DAKAF’24 Düzenleme Kurulu tarafından belirlenecektir.
  • Ödül takdim töreni 4 Ocak 2024 tarihinde fuar alanında yapılacaktır.
  • Bireysel başvurularda başvuru sahibinin yarışma esnasında yarışma alanında bulunması gerekmektedir.
  • Yarışmacıların jürinin nihai kararına itiraz hakkı bulunmamaktadır.
  • Başvuru yapanlar, tüm bu kuralları ve koşulları kabul ettiğini beyan eder.

Ön elemeyi aşıp yarışmaya katılan öğrencilere gerekli bilgilendirmeler sosyal medya üzerinden yapılacaktır.

Ödül: Yarışma ödüllü olacaktır.

Başvuru: Yetenek Kapısı Platformu’na kayıt yap. Kariyer fuarlarından DAKAF’ı seç. Etkinliklerden Türk Halk Müziği Yetenek Yarışmasına kayıtlan ve ön eleme için çektiğin videoyu yarismamuzik@yyu.edu.tr mail adresine wetransfer yoluyla gönder. (Gönderilen maillerde isim, soy isim, Üniversite ve telefon numaraları bilgileri yer almalıdır)

Önemli Not: Yetenek Kapısında ilgili etkinliğe kayıt olmayan öğrenciler yarışmaya katılamayacaktır.

İletişim: yarismamuzik@yyu.edu.tr

Yarışma ile ilgili güncel duyurular için:
Instagram: dakaf.24  X: Dakaf24